Alle 20-vuotiaiden ryhmissä palataan lähiopetukseen keskiviikkona 10.2.

Alle 20-vuotiaiden ryhmissä palataan lähiopetukseen keskiviikkona 10.2.

Vihdin kunta ja Karviainen ovat tänään 9.2.2021 antaneet uuden suosituksen, jonka mukaan lasten ja nuorten harrastustoiminta voidaan avata noudattaen koronan leviämistä ehkäiseviä toimintatapoja. Palaamme lähiopetukseen jo keskiviikkona 10.2. lukujärjestyksen mukaisesti.

ÄLÄ TUO MATERIAALIKASSIA MUKANA KOULULLE, etäjaksolla tehdyt työt sen sijaan on hyvä ottaa mukaan. Pidämme materiaalikassit kotona siltä varalta, että etäopetukseen joudutaan palaamaan vielä uudestaan kevään mittaan.

Kuvataidekoulun ryhmät kokoontuvat aina samassa ennalta tiedossa olevassa kokoonpanossa ja toiminnassa vältetään fyysisiä kontakteja. Edellytämme jatkossa maskin käyttöä yli 12-vuotiailta oppilailta ja suosittelemme maskia sitäkin nuoremmille oppilaille huomioiden lapsen ikä ja kyky käyttää maskia. Syksyltä jo tuttuja toimintatapoja esimerkiksi käsi- ja yskimishygieniassa ja välineiden käytössä jatketaan. Tarkat ohjeet on koottu muistin virkistykseksi vielä tähän alle. Yksittäisille ryhmille, esim. leikkikoululaiset, on luotu omia erityisiä toimintatapoja, joista tiedotetaan ryhmää erikseen. Oppilas voi edelleen jatkaa etäopetuksessa, mikäli perhe esim. riskiryhmiin kuulumisen vuoksi niin haluaa. Tästä tulee ilmoittaa ryhmän opettajalle, joka välittää tiedon toimistoon.

Paluu lähiopetukseen edellyttää kaikilta kuvislaisilta, niin oppilailta, opettajilta kuin huoltajiltakin, vastuullisuutta ja huolellisuutta ohjeiden noudattamisessa. 

 • On erityisen tärkeää, että tunneille ei tulla, mikäli on koronainfektioon viittaavia oireita (yskä, nuha, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, lihaskivut, vatsaoireet ja päänsärky).
 • Edellytämme maskin käyttämistä yli 12-vuotiailta ja suosittelemme maskia myös sitä nuoremmille oppilaille, mikäli lapsi osaa maskia käyttää eikä käytölle ole terveydellistä estettä. Oppilaat käyttävät omia maskeja.
 • Tunneille ei voi osallistua kahden viikon aikana sen jälkeen, jos on matkaillut karanteenisuosituksen piiriin kuuluvassa maassa.
 • Mikäli oppilaalla ilmenee oireita oppitunnin aikana, oppilas siirretään erilliseen tilaan ja opettaja soittaa huoltajan hakemaan oppilaan kotiin. 
 • Tunneilla noudatetaan hyvää käsihygieniaa eli kädet pestään huolellisesti vedellä ja saippualla tunnille tullessa, ennen ja jälkeen välipalan sekä tunnilta poistuttaessa. 
 • Yskäisy tehdään hihaan tai paperiin ja paperi laitetaan heti roskiin ja kädet pestään. 
 • Vanhemmat eivät voi saattaa oppilasta koulun sisälle. Leikkikoululaisille tulee erikseen omat ohjeet saattamista ja noutamista koskien. 
 • Tunneilla vältetään fyysistä kontaktia ja pidetään yllä turvavälejä mahdollisuuksien mukaan. Turvavälit muistetaan myös välipalatauolla. 
 • Välineitä ei lainata kaverille kädestä käteen eikä välipaloja jaeta kaverin kanssa. 
 • Käytetyt välineet puhdistetaan käyttäjien välissä. Oppilas laittaa välineet käytön jälkeen niille tarkoitettuun laatikkoon puhdistusta varten. Laitteet, näppikset ja muut yhteiskäytössä olevat välineet pyyhitään desinfioivalla liinalla ennen käyttöä. 
 • Luokkien kosketuspinnat puhdistetaan huolellisesti ryhmien välissä.
 • Oppilaille ei voida tarjota koulun puolesta työtakkeja, joten tunneille tulee osallistua sellaisissa vaatteissa, jotka saavat likaantua.

Näillä ohjein – tervetuloa taas paikan päälle kuvikseen!