Lomakurssit

Vihdin kuvataidekoulu tarjoaa vuosittain vaihtuvia lomataidekursseja lukuvuoden aikana. Yleensä nämä lomakurssit ja projektit sijoittuvat loma-aikoihin (syysloma, talviloma, kesäloma), mutta joskus kursseja järjestetään myös viikonloppuisin ja arki-iltaisin. Lukuvuoden lomakursseista ja projekteista ilmoitetaan koulun nettisivuilla.

Paikka: Vihdin kuvataidekoulu, Voimapolku 3, Nummela
Ilmoittautumiset: https://vihdinkuvis.eepos.fi
Viimeinen ilmoittautumispäivä ilmoitetaan kurssin yhteydessä, yleensä ilmoittautuminen päättyy noin viikkoa ennen kurssin alkua.
Materiaalit sisältyvät kurssin hintaan ja tarvittavat työvälineet saa koululta.
Lomakursseille voivat osallistua kaikki halukkaat, myös Kuvataidekoulun ulkopuoliset oppilaat.
Yleensä ilmoitamme ikähaitarin, jolle kurssi on suunnattu.

Kesälomakurssit

Taikataidetta – LOMAKUVIS 7 -12 -vuotiaille

ma – ke 3.6. – 5.6. klo 10 – 13

opettaja: Kerttu Sallinen

hinta 80 euroa

Kuvataidekoulun lomakuvis kutsuu aloittamaan kesän rennosti taidetta tehden. Kesäkurssilla teemme kuvataidetta tekniikoilla, joissa kemiallisilla reaktioilla on merkittävä vaikutus lopputulokseen. Luvassa on yllätyksiä ja VAU-efektejä, kun maalauksen värit muuttuvat hapan-emäs-reaktion seurauksena tai aurinkografiikassa päivänvalo siirtää kuvan paperille. Leirillä nautimme kesäsäästä työskentelemällä sään salliessa myös ulkona.

Ilmoittautuminen ma 27.5. mennessä:

Kuvistanssi -kesäleiri 7 – 12 -vuotiaille

Vihdin kuvataidekoulun ja Tanssiopisto Vinhan yhteistyöleiri

Ma-pe 10. – 14.6. klo 9 – 15

Vihdin kuvataidekoulu ja Työväentalo Rientola, Nummela

opettaja: Taru Leinonen (kuvis) ja Pau Kettunen (tanssi)

Hinta: 150 euroa (sis. lämmin lounas ja materiaalimaksu)

Tule mukaan tanssi- ja kuvataidetta yhdistävälle kesäleirille! Monitaiteisella leirillä kaikki osallistujat pääsevät sekä tanssimaan että tekemään kuvataidetta. Valitse ilmoittautuessa painotukseksesi joko kuvataide tai tanssi. Viikko huipentuu yhteiseen taidenäyttelyyn ja tanssiesitykseen.

Ilmoittautuminen 19.5. mennessä:

Kuvataidepainotuksen ilmoittautuminen: vihdinkuvis.eepos.fi

Tanssipainotuksen ilmoittautuminen: vinha.eepos.fi

Pelinteon lumo – kuvataidekoulun ja musiikkiopiston yhteiskurssi kesälomalla

Tarkoitettu 10 – 18 -vuotiaille

Aika: ma – to 3.6. – 6.6.2024 klo 9.30 – 15.00, sisältäen lounastauon klo 11.45 – 12.45

Hinta 80 €, hinta sisältää päivittäisen ravintolalounaan

Opettajat: Tommi Sandberg, Jussi-Matti Haavisto
Paikka: Vihdin kuvataidekoulu, Voimapolku 3, Nummela

Ilmoittautumiset maanantaihin 27.5.2024 mennessä:

Kiinnostaako pelien, pelimusiikin tai ääniefektien tekeminen?

Nyt on mahdollisuus oppia monipuolisesti pelintekoa!

Vihdin kuvataidekoulun ja Länsi-Uudenmaan musiikkiopiston yhteistyö pelinteon opetuksessa jatkuu. Pelinteon lumo – kesäkurssilla tutustutaan VR-tekniikan käyttöön pelintekemisessä. Kurssilla luodaan peli, jossa hyödynnetään virtuaalitodellisuutta (VR) tai lisättyä todellisuutta (AR) pelin toiminnassa. Kurssilla pääset esimerkiksi kokeilemaan piirtämistä VR-laseilla.

Kurssi on osa Pelitaiteen lumo – pelinteon pedagogiikkaa kehittämässä -hanketta, jota rahoittaa Opetushallitus. Hanke alkoi vuonna 2023 pelinteon syyslomakurssilla, jolloin pelejä tehtiin Scratch-alustalla. Kevään 2024 talvilomalla pelinteon alustana käytettiin Unityä ja sen opetuskäyttöön suunniteltua Playground-lisäosaa.

Kurssin sisällöistä:

Tommi Sandberg on kuvataideopettaja, joka on perehtynyt pelintekemiseen sekä AR- ja VR-tekniikoiden hyödyntämiseen taideopetuksessa. Tommi johdattaa osallistujat pelin hahmojen ja muiden visuaalisten elementtien tuottamiseen.

Jussi-Matti Haavisto on säveltäjä, joka on mukana pelimusiikkia esittävässä ja tuottavassa Game Music Collectivessa. Jussi-Matin johdolla peleihin suunnitellaan äänimaailma, joka tuo pelin tunnelman uudelle tasolle. Kurssilla opit äänittämään ja muokkaamaan ääniefektejä sekä luomaan omaa pelimusiikkia Garage Band -ohjelmalla.

Kurssille ilmoittautumisesta:

Kurssilla on rajallinen määrä oppilaspaikkoja. Paikat on jaettu kuvataidekoulun ja musiikkiopiston kesken. Oppilaitoksissa kirjoilla olevat oppilaat ovat etusijalla kurssipaikkoihin, mutta ryhmään otetaan myös muita osallistujia jonopaikoilta, mikäli paikkoja on avoinna kahta viikkoa ennen kurssin alkua eli maanantaina 20.5. Osallistuminen ei siten edellytä aiempaa harrastustaustaa kuvataiteessa tai musiikissa.