Lyhytkurssit

Vihdin kuvataidekoulu tarjoaa vuosittain vaihtuvia lyhyitä taidekursseja lukuvuoden aikana. Yleensä nämä lyhytkurssit ja projektit sijoittuvat loma-aikoihin (syysloma, talviloma, kesäloma), mutta joskus kursseja järjestetään myös viikonloppuisin ja arki-iltaisin. Lukuvuoden lyhytkursseista ja projekteista ilmoitetaan koulun nettisivuilla.

Paikka: Vihdin kuvataidekoulu, Voimapolku 3, Nummela

Ilmoittautumiset: Viimeistään viikkoa ennen kurssin alkua
puh. 050 4118055 (lukukausien aikana ma-to klo 9.30-14.30) tai sähköposti toimisto(at)vihdinkuvataidekoulu.fi
Sähköposti-ilmoittautumisessa mainitse oppilaan nimi ja osoite, sekä (aikuisen) puhelinnumero mahdollisia yhteydenottoja varten.

Materiaalit sisältyvät kurssin hintaan ja tarvittavat työvälineet saa koululta.

Kursseille voivat osallistua kaikki halukkaat, myös Kuvataidekoulun ulkopuoliset oppilaat. Yleensä ilmoitamme ikähaitarin, jolle kurssi on suunnattu.

Aikuisten taidekurssit 4.3-13.5.2019 ma klo 18-20.15

* Maalauksen sekatekniikat (opettaja Tommi Hämäläinen) 4.3-25.3.2019
* Kuvanveisto (opettaja Tommi Sandberg) 1.4-15.4.2019
* Digitaalinen piirtäminen ja kuvankäsittely (opettaja Katja Uksila) 29.4-13.5.2019
.
Aikuisten taidekurssien on 80€/kurssi. Jos ottaa kaksi kurssia, hinta on 150€ ja jos ottaa kolme, hinta on 220€.

Kesäkurssit

3.-5.6.2019 – Kesäkuvis 1, Elementtien parissa

kenelle: 6-10 –vuotiaat
opettaja:  Kerttu Sallinen
hinta: 60 €

Tervetuloa tekemään taidetta luonnonelementtien parissa! Jännittäviä teoksia toteutetaan auringon, veden ja maan avulla kolmipäiväisen taiderupeaman aikana sisällä ja ulkona (säävaraus). Leiri on tarkoitettu perheen nuoremmille (6-10 -vuotiaille) taiteen tutkijoille.

1.päivä: aurinkovärjäys
2.päivä: kankaanpainanta
3.päivä: slime

3.-6.6.2019 – Mediatanssi-kesäleiri yhteistyössä Tanssiopisto Vinhan kanssa

ma-to klo 9-15
kenelle: 7-12 –vuotiaat
Kuviksen opettaja: Taru Leinonen
hinta: 100 € (sis. ruuan)

Katso lisätietoa ja ilmoittautumisohjeet alla tämän sivun lopussa.

3.-5.6.2019 – Digitaalinen piirtäminen ja maalaaminen

ma-ke klo 17-19.15
kenelle: aikuiset
opettaja: Iressa Taimisto
hinta: 80 €

Kurssilla tutustutaan piirtämiseen ja maalaamisen tietokoneella. Kuvataidekoululla on käytössä medialuokka ja tietokoneet, joissa on Krita, Photoshop Elements sekä piirtopöydät kaikille oppilaille.

Kurssi on suunnattu digitaalisesta piirtämisestä kiinnostuneille aikuisille. Kurssille voi tulla vaikka ei olisi koskaan käyttänyt piirtopöytää.

Kurssille mahtuu 9 oppilasta, minimi osallistujamäärä 7. Opettajana kurssilla toimii kuvataideopettaja ja kuvataiteilija Iressa Taimisto.

Iressan teoksiin voi tutustua täältä:

10.-12.6.2019 – Kesäkuvis 2, Kokeellinen grafiikka

kenelle: 8-14–vuotiaat
opettaja:  Kerttu Sallinen
hinta: 60 €

8-14 -vuotaille suunnatulla leirillä päästään kokeilemaan luomista erilaisin graafisen taiteen menetelmin. Auringon avulla luodaan valokuvantarkkoja vedoksia, sapluunoilla eloisia kuvia kankaaseen ja kollagrafia tutustuttaa kohopainon mahdollisuuksiin.

1.päivä: aurinkovärjäys
2.päivä: kankaanpainanta
3.päivä: kollagrafia

1.-4.7.2019 – Kunnan taideleiri

Kuvataide-leiri on nuorisopalveluiden päiväleiri 9-12 -vuotiaille (2006-2009 syntyneet). Leirin tukikohtana on Nummelan nuorisokeskus Klubi (Vihdintie 4-6, Nummela). Kuvataideopetus järjestetään Vihdin Kuvataidekoululla (Voimapolku 3, Nummela), opettaja Tommi Sandberg.

ilmoittautuminen ja lisätiedot

Vihdin kunta: Etusivu » Kulttuuri- ja vapaa-aika » Liikunta » Ohjattu liikunta » Ilmoittautumiset >> KUVATAIDE taide-leiri

5.-7.8.2019 – Elektroniset huopaeläimet-kurssi

kenelle: 7-14 –vuotiaat
opettaja:  Saara Kumpulainen
hinta: 70 €
ilmoittautuminen: toimisto@vihdinkuvataidekoulu.fi  25.6.2019 mennessä

Tule tekemään itsellesi huopamaskotti ommeltavilla led-valoilla! Tällä kesäkurssilla pääset tutustumaan e-tekstiilien tekemiseen. Maskotti huovutetaan ja ommellaan käsin. Lisäksi eläimesi saa ommeltavan paristokotelon ja ledvalot, jotka ommellaan sähköä johtavalla langalla valaisevaksi virtapiiriksi. Maskotin tekemisen ohessa saatat ehtiä tekemään myös muita pieniä huovutus- tai ompelutöitä. Sään salliessa maskotit tehdään taidekoulun pihalla.

1. päivä: Huovuttaminen, oman maskotin suunnittelu, valmistelu
  2. päivä: Huovan leikkaaminen, virtapiirin suunnittelu, ompeleminen
  3. päivä: Maskotin kokoaminen ja viimeistely

Lisäksi: leikkejä, pieniä huovutusjuttuja ja/ tai muita kässähommia.

.

5.-7.8.2019 – Schjerfbeckin jalanjäljissä! – Luontomaalausta lapsille ja nuorille

kenelle: 10-15 –vuotiaat
opettaja:

5.-7.8.2019 – Elokuvakurssi

ma-ke klo 17-19.15
kenelle: aikuiset
opettaja: Katja Uksila
hinta: 80 €

Kurssilla tutustutaan liikkuvaan kuvaan, tehdään oma lyhytelokuva ja harjoitellaan editointia.

Mediatanssi 3.-6.6.2019

Tanssiopisto Vinhan ja Vihdin kuvataidekoulun yhteisen kesäleirin, mediatanssileirin, ilmoittautuminen aukeaa maanantaina 4.3. klo 8:00 osoitteessa: www.lyyti.in/metaleiri2019

Tervetuloa sukeltamaan digitaalisten välineiden ja liikkeen maailmaan!