Lyhytkurssit

Vihdin kuvataidekoulu tarjoaa vuosittain vaihtuvia lyhyitä taidekursseja lukuvuoden aikana. Yleensä nämä lyhytkurssit ja projektit sijoittuvat loma-aikoihin (syysloma, talviloma, kesäloma), mutta joskus kursseja järjestetään myös viikonloppuisin ja arki-iltaisin. Lukuvuoden lyhytkursseista ja projekteista ilmoitetaan koulun nettisivuilla.

Paikka: Vihdin kuvataidekoulu, Voimapolku 3, Nummela

Ilmoittautumiset: Viimeistään viikkoa ennen kurssin alkua
puh. 050 4118055 (lukukausien aikana ma-to klo 9.30-14.30) tai sähköposti toimisto(at)vihdinkuvataidekoulu.fi
Sähköposti-ilmoittautumisessa mainitse oppilaan nimi ja osoite, sekä (aikuisen) puhelinnumero mahdollisia yhteydenottoja varten.

Materiaalit sisältyvät kurssin hintaan ja tarvittavat työvälineet saa koululta.

Kursseille voivat osallistua kaikki halukkaat, myös Kuvataidekoulun ulkopuoliset oppilaat. Yleensä ilmoitamme ikähaitarin, jolle kurssi on suunnattu.

Kesäkurssit

10.-13.6.2019 Taidegrafiikka

ma-to klo 17-19.15
kenelle: Kaikille! Ei ikärajaa. Aikuiset ja lapset yhdessä tervetulleita.
opettaja: Ilma Ylirotu
hinta: 80 €

Kurssilla tutustuaan syväpainomenetelmään. Valmistetaan kuva kuparilaatalle ja vedostetaan prässiä käyttäen. Tutustuaan muihinkin taidegrafiikan menetelmiin osallistujien iän mukaan. Opitaan vedostamisen menetelmät ja merkitsemiset.

10.-12.6.2019 – Kesäkuvis 2, Kokeellinen grafiikka

kenelle: 8-14–vuotiaat
opettaja:  Kerttu Sallinen
hinta: 60 €

8-14 -vuotaille suunnatulla leirillä päästään kokeilemaan luomista erilaisin graafisen taiteen menetelmin. Auringon avulla luodaan valokuvantarkkoja vedoksia, sapluunoilla eloisia kuvia kankaaseen ja kollagrafia tutustuttaa kohopainon mahdollisuuksiin.

1.päivä: aurinkovärjäys
2.päivä: kankaanpainanta
3.päivä: kollagrafia

1.-4.7.2019 – Kunnan taideleiri

Kuvataide-leiri on nuorisopalveluiden päiväleiri 9-12 -vuotiaille (2006-2009 syntyneet). Leirin tukikohtana on Nummelan nuorisokeskus Klubi (Vihdintie 4-6, Nummela). Kuvataideopetus järjestetään Vihdin Kuvataidekoululla (Voimapolku 3, Nummela), opettaja Tommi Sandberg.

Ilmoittautuminen on päättynyt 1.5.

5.-7.8.2019 – Elektroniset huopaeläimet-kurssi

kenelle: 7-14 –vuotiaat
opettaja:  Saara Kumpulainen
hinta: 70 €
ilmoittautuminen: toimisto (at) vihdinkuvataidekoulu.fi  25.6.2019 mennessä

Tule tekemään itsellesi huopamaskotti ommeltavilla led-valoilla! Tällä kesäkurssilla pääset tutustumaan e-tekstiilien tekemiseen. Maskotti huovutetaan ja ommellaan käsin. Lisäksi eläimesi saa ommeltavan paristokotelon ja ledvalot, jotka ommellaan sähköä johtavalla langalla valaisevaksi virtapiiriksi. Maskotin tekemisen ohessa saatat ehtiä tekemään myös muita pieniä huovutus- tai ompelutöitä. Sään salliessa maskotit tehdään taidekoulun pihalla.

1. päivä: Huovuttaminen, oman maskotin suunnittelu, valmistelu
  2. päivä: Huovan leikkaaminen, virtapiirin suunnittelu, ompeleminen
  3. päivä: Maskotin kokoaminen ja viimeistely

Lisäksi: leikkejä, pieniä huovutusjuttuja ja/ tai muita kässähommia.

.

5.-7.8.2019 – Schjerfbeckin jalanjäljillä! – Luontomaalausta lapsille ja nuorille

kenelle: 10-15 –vuotiaat
opettaja: Hanna Seppänen
hinta: 60 €
ilmoittautuminen: toimisto (at) vihdinkuvataidekoulu.fi  25.6.2019 mennessä

Kurssilla inspiroidutaan (myös Nummelan maisemissa maalanneen!) Helene Schjerfbeckin maisemamaalauksista. Työskentelemme ulkona havainnosta ja opettelemme katsomaan maisemaa valon, varjon ja värin vaihteluna. Tutustumme Schjerfbeckille ominaisiin maalaustekniikoihin kokeilevalla ja rennolla otteella. Käytämme kurssilla akryylimaaleja yhdistettynä hiili- tai lyijykynäpiirustukseen ja teemme itse myös perinteiset taulupohjat.

.

1.-3.8. 2019 Tanssiopisto Vinhan ja Vihdin kuvataidekoulun MeTa-lyhytelokuvakurssi

Vihti, Nummela
torstai-lauantai 1.-3.8.2019 klo 10-14

MeTa-lyhytelokuvakurssi on 13-15 -vuotiaiden lyhytelokuvan tekemiseen painottuva taidekurssi Nummelassa. Kurssilla sukelletaan erilaisiin videokuvauksen, editoinnin ja tanssin tekniikoihin. Kurssilla pääsee työstämään lyhytelokuvaa, joka saa ensiesityksensä kurssin lopuksi lauantaina.

Taiteidenvälisellä kurssilla yhdistetään tanssia ja mediataiteita, ja ilmoittautuessa tulee valita kurssin taidepainotusalue. Media- ja kuvataidepainotuspaikkoja on yhteensä 12 ja tanssitaidepainotuspaikkoja on 20. Leireillä toimivat opettajina tanssiopiston ja kuvataidekoulun opettajat.

Halutessaan kurssilaiset voivat tuoda mukanaan omia eväitä.

Leiri pidetään kuvataidekoulun (Voimapolku 3, 03100 Nummela) ja Vihdin Työväentalo Rientolan (Pisteenkaari 3, 03100 Nummela) tiloissa.
Hinta: 50 € / oppilas

Leirimaksut laskutetaan leirin alettua kahden viikon maksuajalla. Maksuista ei myönnetä poissaoloalennuksia. Leiripaikan voi peruuttaa maksutta ma 29.7. klo 12 mennessä. Tämän jälkeen perutusta leiripaikasta veloitamme puolikkaan maksun.

Ilmoittautumiset viimeistään maanantaihin 22.7.2019 mennessä allaolevan linkin kautta: