Lyhytkurssit

Vihdin kuvataidekoulu tarjoaa vuosittain vaihtuvia lyhyitä taidekursseja lukuvuoden aikana. Yleensä nämä lyhytkurssit ja projektit sijoittuvat loma-aikoihin (syysloma, talviloma, kesäloma), mutta joskus kursseja järjestetään myös viikonloppuisin ja arki-iltaisin. Lukuvuoden lyhytkursseista ja projekteista ilmoitetaan koulun nettisivuilla.

Paikka: Vihdin kuvataidekoulu, Voimapolku 3, Nummela

Ilmoittautumiset: Viimeistään viikkoa ennen kurssin alkua https://vihdinkuvis.eepos.fi

Materiaalit sisältyvät kurssin hintaan ja tarvittavat työvälineet saa koululta.

Kursseille voivat osallistua kaikki halukkaat, myös Kuvataidekoulun ulkopuoliset oppilaat. Yleensä ilmoitamme ikähaitarin, jolle kurssi on suunnattu.

Yhteiset kuviot –
Tanssiopisto Vinhan ja Vihdin Kuvataidekoulun yhteinen kesäleiri

maanantai – perjantai  14.6. – 18.6.2021 klo 8 – 16
7-12  -vuotiaille

Hinta:  150 euroa sis. lämpimän lounaan päivittäin
Vihdin Kuvataidekoulu, Voimapolku 3, Nummela ja Nummelan työväentalo Rientola

Kesäleiri on tarkoitettu 7-12-vuotiaille lapsille ja järjestäjinä toimivat yhteistyössä Tanssiopisto Vinha ja Vihdin kuvataidekoulu. Leirillä yhdistetään tanssia ja kuvataidetta. Oppilaat valitsevat itselleen mieluisan painotusalueen ja leiriläiset jaetaan valintojen mukaisesti pienryhmiin. Pienryhmissä leirisisältö painottuu enemmän valittuun taiteenlajiin, mutta sisältää myös toisen taidelajin tekemistä. Kuvataidepainotuksen valitsevat ilmoittautuvat Vihdin Kuvataidekoulun Eepoksen kautta ja tanssipainotuksen valitsevat ilmoittautuvat Vinhan Eepoksen kautta.

Leiripäivien aamu ja iltapäivä sisältävät liikunnallista ja taiteellista kerhotoimintaa ja keskipäivällä perehdytään joko kuvataiteen tai tanssin tekemiseen. Leiriin kuuluu lämmin lounas. Leiriläiset voivat tuoda aamu- ja iltapäivään oman pienen evään mukanaan.

Leirimaksu laskutetaan leirin alettua kahden viikon maksuajalla. Maksuista ei myönnetä poissaoloalennuksia.

Opettajina toimivat tanssiopiston ja kuvataidekoulun opettajat (Liisa Pöllänen ja Kerttu Sallinen) ja apuna opistojen kesätyöntekijät.

Ilmoittautumiset perjantaihin 14.5.2021 mennessä.

Tervetuloa!

KESÄLOMAVIIKKO 1

Viikolla 23 tarjoamme kolme kesäkurssia ja viikolla 31 elokuussa vielä yhden.
Jokaisen kurssin hinta on 70 e / hlö ja se laskutetaan erikseen. Myös Kuviksen ulkopuoliset voivat osallistua.
Minimi oppilasmäärä 7, maksimi 10 oppilasta / ryhmä.

Ilmoittautumiset Eepoksen kautta https://vihdinkuvis.eepos.fi

Taikataidetta 6 – 12 -vuotiaille
ma – ke 7.6. – 9.6.2021 klo 10 – 13

opettaja Kerttu Sallinen

Kesäkurssilla tehdään kuvataidetta tekniikoilla, joissa kemiallinen reaktio vaikuttaa jollakin tavalla lopputulokseen. Luvassa on yllätyksiä ja VAU-efektejä, kun maalauksen värit muuttuvat hapan-emäs-reaktion seurauksena tai aurinkografiikassa päivänvalo siirtää kuvan paperille.

Savikurssi 10 – 17 -vuotiaille
ma – ke 7.6. – 9.6.2021 klo 10 – 13

opettaja Hanna Seppänen

Valmistamme savesta erimuotoisia rasioita levytekniikalla. Opimme monenlaisia koristelutekniikoita ja viimeistely-tapoja. Lisäksi kurssilaisilla on vapaus toteuttaa omia ideoita, hahmoja tai vaikka käyttöastioita savesta. Kokeilemme myös dreijaamista! Käytössä on puna- ja valkosavea. Työt lasitetaan.

Lyhytelokuvapaja 9 – 13 -vuotiaille
ke – pe 9.6. – 11.6.2021 klo 11 – 14

opettaja Janne Parviainen

Elokuvapaja on tarkoitettu 9-13 -vuotiaille lapsille. Kurssilla oppilaat pääsevät yhdessä suunnittelemaan elokuvan käsikirjoituksen ja tekniikan. Elokuvassa voidaan yhdistellä esimerkiksi stop motion -animaatiota tai lyhyitä animaatio-osuuksia perinteiseen elokuvailmaisuun. Opettajan opastuksella käydään läpi käsikirjoituksen draamankaari, erilaiset kuvakoot ja leikkausten suunnittelu, sekä elokuvan editoinnin alkeet. Kurssilla jokainen pääsee mukaan mukavaan yhteiseen tekemiseen!

ELOKUUN KESÄLOMAVIIKKO

Heppakuvista 7 – 12 -vuotiaille
ma – ke 2.8. – 4.8.2021 klo 10 – 13

opettaja Liisa Pöllänen

osoitteessa: Islanninhevostalli Ofeigur – Myllypellotie 20, Vihti (Pääkslahti)

Suosittu heppakuvista -kesäleiri tulee taas! Leirillä piirrämme ja maalaamme inspiroivassa ympäristössä islanninhevostalli Ofeigurilla. Malleina ja innostuksen lähteinä toimivat tilan eläimet kuten hevoset, kanat ja lampaat. Leirillä työskennellään ulkotiloissa tarvittaessa sateen suojassa, joten varaathan leirille säänmukaiset vaatteet. Kuvisleirin yhteydessä voi sopia ratsastuksesta tallin omistajan kanssa.