Lyhytkurssit

Vihdin kuvataidekoulu tarjoaa vuosittain vaihtuvia lyhyitä taidekursseja lukuvuoden aikana. Yleensä nämä lyhytkurssit ja projektit sijoittuvat loma-aikoihin (syysloma, talviloma, kesäloma), mutta joskus kursseja järjestetään myös viikonloppuisin ja arki-iltaisin. Lukuvuoden lyhytkursseista ja projekteista ilmoitetaan koulun nettisivuilla.

Paikka: Vihdin kuvataidekoulu, Voimapolku 3, Nummela
Ilmoittautumiset: https://vihdinkuvis.eepos.fi
Viimeinen ilmoittautumispäivä ilmoitetaan kurssin yhteydessä, yleensä ilmoittautuminen päättyy noin viikkoa ennen kurssin alkua.
Materiaalit sisältyvät kurssin hintaan ja tarvittavat työvälineet saa koululta.
Lyhytkursseille voivat osallistua kaikki halukkaat, myös Kuvataidekoulun ulkopuoliset oppilaat.
Yleensä ilmoitamme ikähaitarin, jolle kurssi on suunnattu.

.

Vauvojen värikylpy, syksy 2023

Vauvojen värikylpy -työpajat käynnistyvät Kuvataidekoululla jälleen lokakuussa!

Värikylpy-työpajoissa päämääränä on moniaistinen kokemuksellisuus, elämyksellisyys ja visuaalinen ilottelu. Työpajassa edetään värien, materiaalien ja muotojen tutkimisesta kohti vauvan oman jäljen tuottamista. Työpaja luo virikkeellisen ympäristön vauvan ja aikuisen monipuoliselle vuorovaikutukselle. Työpajat ohjaa värikylpyihin koulutuksen saanut kuvataideopettaja. Tervetuloa mukaan!

Värikylvyt perjantaisin 4 kertaa pe 27.10., 3.11., 17.11. ja 24.11.

Vauvat 4 kk – 11 kk klo 10.30 – 11.15
Taaperot 12 – 24 kk klo 12.00 – 12.45

Hinta 60 €

Ilmoittautuminen viimeistään pe 20.10. https://vihdinkuvis.eepos.fi/#/forms

.

Aikuisten avoin taidekoulu lauantaisin

Avoin taidekoulu aikuisille jatkuu ja kokoontuu syksyllä 2023 lauantaisin klo 12.00 – 14.15 Vihdin kuvataidekoululla. Opetus on jaettu teemallisiin 4 viikon jaksoihin. Voit itse päättää, miten osallistut: koko lukukauden, yksittäisen jakson vai yksittäisen kerran. Voit poimia ryhmän ohjelmasta sinua kiinnostavat aiheet ja osallistua vain niihin. Et tarvitse aiempaa osaamista tai omia materiaaleja – kuvataidekoulun laadukkaat materiaalit kuuluvat osallistumismaksuun!

Ryhmä kokoontuu, mikäli osanottajia on riittävästi (min. 7 osallistujaa / kerta).
Ilmoittautuminen https://vihdinkuvis.eepos.fi/#/forms

.

Teema 1: Öljyvärimaalaus / ope: Tommi Hämäläinen
la 2.9. / 16.9. / 23.9. / 7.10.

1.       2.9. Maalausnesteet ja maalausvälineet
Käymme läpi maalauspohjalle maalausnesteiden vaikutusta öljyvärin koostumukseen ja kuivumisaikaan, sekä tutustumme ainakin sivellin/palettiveitsi tekniikkaan.
2.      16.9. Kesäinen muisto
Sinulle merkittävä asia/näkymä/tunnelma menneeltä kesältä maalauksen muodossa.
3.       23.9. Maisema tai mielenmaisema
Toteutatko realistis-henkisen maiseman, tai abstraktin/symbolisen näkymän.
4.        7.10. Tumman ja vaalean kontrasti, tai aiemmilta kerroilta kesken jääneiden maalausten viimeistely
Teemana valitsemasi sävyn käyttö ilmentämään vaalean ja tymman sävyn kontrastia teoksessa.


Teema 2: Keramiikka / ope: Tommi Sandberg
la 14.10. / 28.10. / 4.11. / 11.11.

1.       14.10. Pienet keraamiset koriste-esineet
Tehdään pieniä keraamisia koriste-esineitä eri käyttötarkoituksiin: avaimenperät, jääkaappimagneetit, joulukuusenkoristeet yms. Litteissä esineissä voi kokeilla esimerkiksi sgraffito-tekniikkaa, jossa saven pinta maalataan ensin engobella, johon kuivumisen jälkeen voi raaputtaa kuvion terävillä työkaluilla. Stanssityökaluilla voi myös painaa tekstejä esineisiin.
2.        28.10. Kynttilänjalka
Muovaillaan savesta tavalliselle kynttilälle tai tuikulle kynttilänjalka, jonka pintaan valitaan jokin värilasite. Voit lähestyä aihetta perinteisen muotoilun kautta, tai laittaa mielikuvituksesi valloilleen. Kynttilänjalka voi siis olla hyvin veistoksellinen ja taideteos itsessään, esimerkiksi figuratiivinen hahmo.
3. 4.11.    Reliefi-lautanen
Tehdään reliefi- eli kohokuvalautanen, joka maalataan engobe-väreillä ja pintaan tulee kirkas lasite. Käytämme muoteilla tehtyjä valmiita savilautaspohjia, joten tunnilla voi keskittyä pelkästään kohokuvioinnin tekemiseen savella lautasen pintaan sekä maalaamiseen. Toki lautaspohjaa voi muokata haluamakseen, esim. jos haluaa lisätä reunoihin vaikka kahvat.
4. 11.11.   Kurinuki-kuppi tai -astia
Kurinuki on perinteistä japanilaista saventyöstöä, jossa kuppi tai astia “vuollaan” työkaluilla yhtenäisestä savenpalasesta. Kurinukissa lopputulos on hyvin veistoksellinen, epäsymmetrinen ja yllätyksellinen.


Teema 3: Akryylimaalaus / ope: Kerttu Sallinen
la 18.11. / 25.11. / 2.12. / 16.12. 

 1.     18.11.   Maalataan maisema, jossa osa horisontista heijastuu vedenpinnasta
 2.     25.11.   Maalataan teos, johon liittyy kohokuvioitu tekstuurimaalausta joka saadaan sekoittamalla massaa tuovaa mediumia maaliin.
 3.     2.12.     Pouring-tekniikalla luotava abstrakti maalaus. Mukana kannattaa tuoda oma hiustenkuivaaja. 
 4.     16.12.   Maalausta kasvien lehtien avulla. Tunnilla luodaan kasviaiheinen, kerrostamalla syvyysvaikutusta luova teos. Halutessaan mukaan voi tuoda omia lehtiä, joissa selkeä suonisto

.

Syyslomakurssit

.

Keramiikkaa tai Piirustus-Maalausta 7-12 -vuotiaille 16.10.-18.10. klo 10-13

Kuvataidekoulu tarjoaa jälleen luovaa tekemistä syyslomalle.
Lomakuvis-kursseja järjestetään kaksi: yksi maalauspainotuksella ja yksi keramiikkapainotuksella. Maalarit syventyvät lomakuviksessa piirustus- ja maalaustehtäviin Kerttu-open ohjaamina. Keramiikka-ryhmässä savitöitä rakastavat pääsevät uppoutumaan kolmiulotteiseen työskentelyyn Mirva-open opastamina.  Keramiikkapainotuksessakin tehdään kolmiulotteisten juttujen lisäksi piirustusta ja maalausta. 

Opettajat  Keramiikka-painotus  Mirva Paastela,  Piirustus-Maalaus -painotus: Kerttu Sallinen 
Paikka: Vihdin kuvataidekoulu, Voimapolku 3, Nummela 

Kurssin hinta 80 e / hlö.  Myös Kuviksen ulkopuoliset voivat osallistua. 

minimi 7 ja maksimi 12 osallistujaa / ryhmä

Ilmoittautumiset maanantaihin 9.10.2023 klo 12.00 mennessä https://vihdinkuvis.eepos.fi/#/forms

.

Pelinteon lumo – kuvataidekoulun ja musiikkiopiston yhteiskurssi syyslomalla


Tarkoitettu 10 – 16 -vuotiaille 

Aika: ma – to 16.10. – 19.10.2023 klo 9.30 – 15.00, sisältäen lounastauon klo 11.45 – 12.45

Hinta 80 €, hinta sisältää päivittäisen ravintolalounaan

Opettajat: Tommi Sandberg, Jussi-Matti Haavisto 
Paikka: Vihdin kuvataidekoulu, Voimapolku 3, Nummela 

maksimi 12 osallistujaa  Ilmoittautumiset maanantaihin 9.10.2023 klo 12.00 mennessä https://vihdinkuvis.eepos.fi/#/forms

Kiinnostaako pelien, pelimusiikin tai ääniefektien tekeminen?

Nyt on mahdollisuus oppia monipuolisesti pelintekoa!

Vihdin kuvataidekoulu ja Länsi-Uudenmaan musiikkiopisto järjestävät yhteisen pelinteon kurssin. Kurssilla opit luomaan pelihahmoja ja -maailmoja sekä ääniefektejä ja pelimusiikkia. Peli toteutetaan lohkoilla koodaamalla Scratch -alustalla. Kurssille ovat tervetulleita sekä vasta-alkajat että jo aiemmin pelejä tehneet. 

Kurssi toteutetaan osana Pelitaiteen lumo – pelinteon pedagogiikkaa kehittämässä -hanketta, jota rahoittaa Opetushallitus. Hanke jatkuu vuonna 2024 kahdella pelinteon kurssilla: talvilomalla helmikuussa perehdytään Unity-pelimoottoriin ja kesäkuussa toteutetaan lisättyä todellisuutta (AR) tai virtuaalitodellisuutta (VR) hyödyntävä peli. Syksyn 2023 kurssille osallistuneet ovat etusijalla vuoden 2024 kurssien oppilaspaikkoja varattaessa

Kurssin sisällöistä:

Tommi Sandberg on kuvataideopettaja, joka on perehtynyt pelintekemiseen sekä AR- ja VR-tekniikoiden hyödyntämiseen taideopetuksessa. Tommi johdattaa osallistujat pelin hahmojen ja muiden visuaalisten elementtien tuottamiseen sekä pelin ohjelmointiin Scratch-ympäristössä. 

Jussi-Matti Haavisto on säveltäjä, joka on mukana pelimusiikkia esittävässä ja tuottavassa Game Music Collectivessa. Jussi-Matin johdolla peleihin suunnitellaan äänimaailma, joka tuo pelin tunnelman uudelle tasolle. Kurssilla opit äänittämään ja muokkaamaan ääniefektejä sekä luomaan omaa pelimusiikkia Garage Band -ohjelmalla. 

Kurssille ilmoittautumisesta: 

Kurssilla on rajallinen määrä oppilaspaikkoja. Paikat on jaettu kuvataidekoulun ja musiikkiopiston kesken. Oppilaitoksissa kirjoilla olevat oppilaat ovat etusijalla kurssipaikkoihin, mutta ryhmään otetaan myös muita osallistujia jonopaikoilta, mikäli paikkoja on avoinna viikkoa ennen kurssin alkua eli maanantaina 9.10. Osallistuminen ei siten edellytä aiempaa harrastustaustaa kuvataiteessa tai musiikissa.