Kurssit aikuisille

Vihdin kuvataidekoulu tarjoaa kuvataiteen lyhytkursseja myös aikuisille. Koululla on ollut mm. Rohkeiden piirtäjien seura ja Taidegrafiikkaa aikuisille -kurssi.

Paikka:
Vihdin kuvataidekoulu, Voimapolku 3, Nummela

Ilmoittautumiset:
Viimeistään viikkoa ennen kurssin alkua https://vihdinkuvis.eepos.fi

Materiaalit sisältyvät kurssin hintaan ja tarvittavat työvälineet saa koululta.

Aikuisten koko lukuvuoden taidekurssi

Vihdin Kuvataidekoulu järjestää lukuvuonna 2022-2023 kuvataidekurssin myös aikuisille. Ryhmään otetaan min 7 ja max 12 opiskelijaa.

Lukuvuoden aikana kurssilaiset tutustuvat kolmeen taiteenalaan asiantuntevan opettajan johdolla seuraavasti:

1. Keramiikka 26.8.2022 – 11.11.2022 Opettaja: Mari Lajunen
2. Akryyli- ja öljyvärimaalaus 18.11.2022 – 17.2.2023  Opettaja: Tommi Hämäläinen
3. Grafiikka 3.3.2023 – 12.5.2023 Opettaja: Kerttu Sallinen

Oppilas voi ilmoittautua kurssille koko lukuvuodeksi tai vain yksittäisille jaksoille, mikäli niillä on tilaa.

Kaikki kuvataidekoulun luokat ja työvälineet ovat käytettävissä ja kaikki materiaalit kuuluvat kurssin hintaan. Omia välineitä tai materiaaleja ei siis tarvita. Keskeneräiset työt voi jättää kurssin ajaksi koululle.

Syysloma vko 42: ei opetusta.
Talviloma vko 8: ei opetusta.

Perjantain ryhmään ilmoittaudutaan täyttämällä koulun tavallinen Jatkuva haku oppilaaksi -lomake osoitteessa https://vihdinkuvis.eepos.fi/#/forms

Avoin taidekoulu aikuisille (päiväryhmä)

Uusi taideryhmä aikuisille! Avoin taidekoulu aikuisille kokoontuu tiistaisin klo 12.00 – 14.15 Vihdin kuvataidekoululla. Opetus on jaettu teemallisiin 4 viikon jaksoihin. Voit itse päättää, miten osallistut: koko lukukauden, yksittäisen jakson vai yksittäisen kerran. Voit poimia ryhmän ohjelmasta sinua kiinnostavat aiheet ja osallistua vain niihin. Et tarvitse aiempaa osaamista tai omia materiaaleja – kuvataidekoulun laadukkaat materiaalit kuuluvat osallistumismaksuun!

Avoin taidekoulu aikuisille on kokeilu, jota on tukenut Vihdin kunta myöntämällä hankkeelle hyvinvointiavustusta vuonna 2022. Ryhmä kokoontuu, mikäli osanottajia on riittävästi (min. 7 osallistujaa / kerta).

Teemajaksot syksyllä 2022:

Teema 1: Piirtäminen ja havainto, opettaja Liisa Pöllänen

ti 6.9. Materiaalintuntua erilaisiin piirtimiin tutustuen
ti 13.9. Asetelma viivapiirroksena
ti 20.9. Piirrosharjoitus: Pienestä suurta
ti 27.9. Valoa ja varjoa – hiilipiirros hiiltä poistaen

Teema 2: Väriä ja syvyyttä maalaten, opettaja Kerttu Sallinen

4.10. Akryylimaalaus: Sekoitellaan sävyjä!
11.10. Alryylimaalaus: Yötaivas eri maalausvälineisiin tutustuen
25.10. Akvarellimaalaus: Utua ja tunnelmaa
1.11. Akryylimaalaus: Rosoista maalausta palettiveitsellä

Teema 3: Muoto ja keramiikka, opettaja Tommi Sandberg

8.11. Pienoisveistos savityökaluihin tutustuen
15.11. Marmorikuvioitu astia levytekniikalla
22.11. Koriste-esine liitoksia harjoitellen
29.11. Kipsireliefi eli kohokuvioitu sommitelma laatalla

Tiistain ryhmään ilmoittaudutaan täyttämällä oma, erityinen oppilaaksi-haku-lomake.  Jos valitset vain yksittäisiä kertoja, ilmoita lisätietoihin, milloin tulet ensimmäisen kerran ja mistä muista kerroista olet mahdollisesti kiinnostunut. Myöhemmät kerrat voi tarkentaa sähköpostitse tai koululla käydessäsi.

Osallistumismaksut tiistai-ryhmään syksyllä 2022 ovat:

Kaikki 3 jaksoa 210 euroa (ryhmän koko lukukausi)
Yksittäinen jakso 75 euroa
Yksittäinen käynti 20 euroa

Laskutus jakson jälkeen, myös yksittäiskäynnit.

Hakulomake https://vihdinkuvis.eepos.fi/#/forms