Kansanedustajat kuvataidekoululaisten silmin

Kansanedustajat kuvataidekoululaisten silmin

Muotokuvanäyttely Eduskunnan kirjastossa 8.2.−1.4.2022

Näyttelyssä on esillä kahdeksan Vihdin kuvataidekoulun oppilaan tekemää kansanedustajan muotokuvaa

Kuvataidekoulujen liitto haastoi syksyllä 2019 lasten ja nuorten kuvataidekoulut kautta maan mukaan yhteiseen näyttelyhaasteeseen, jossa ideana oli toteuttaa muotokuvia Suomen kaikista 200 kansanedustajasta. Mukaan haasteeseen lähti 26 kuvataidekoulua ja näyttely toteutettiin yhteistyössä Eduskunnan kirjaston kanssa alun perin keväälle 2020. Korona-aika on siirtänyt näyttelyä useita kertoja, mutta viimein näyttely toteutuu.

Kullekin muotokuvanäyttelyyn osallistuvalle kuvataidekoululle arvottiin 7–8 kansanedustajaa. Lapset ja nuoret toteuttivat muotokuvat eduskunnan virallisten valokuvien pohjalta ja osa kouluista kutsui kansanedustajan paikan päälle malliksi. Samalla kansanedustajat tutustuivat kuvataidekoulujen toimintaan ja kertoivat oppilaille eduskunnasta ja kansanedustajan tehtävistä.

Näyttelyssä esitellään jokaisesta kansanedustajasta yksi toteutunut muotokuva. Muotokuvien tekijät ovat iältään 3–20 -vuotiaita. Koulut ovat valinneet näyttelyyn lähetettävät taideteokset itse. Koska teoksia syntyi runsaasti, osasta teoksia on lisäksi koottu verkkogalleria, joka esittelee muotokuvia runsaslukuisemmin osoitteessa: 

www.kansanedustajatkuvataidekoululaistensilmin.com

Muotokuvanäyttely on esillä Eduskunnan kirjastossa 8.2.-1.4.2022. Näyttelyyn on vapaa pääsy. Koronarajoitusten puitteissa kirjasto on auki arkisin klo 9-18. Kirjaston sisäänkäynnissä on turvatarkastus.
Os. Aurorankatu 6, Helsinki.

Tervetuloa näyttelyyn!

 Einon 6v muotokuva Ben Zyskowiczista