Kesän 2023 lyhytkurssit

Järjestämme Kuviksella kesälomakursseja sekä lapsille, nuorille että aikuisille.
Myös Kuvataidekoulun ulkopuoliset ovat tervetulleita!

1. Lomakuvis ”Taide-tiede” 7 – 12 -vuotiaille

ma – ke 5.6. – 7.6.2023  klo 10 – 13
opettaja  Mirva Paastela

Kuvataidekoulun lomakuvis kutsuu aloittamaan kesän rennosti taidetta tehden. Kesän 2023 leirillä on teemana taiteen ja tieteen yhdistäminen. Leirillä hyödynnämme jännittäviä, mutta turvallisia kemiallisia reaktioita osana taidetta: mm. rakennamme ja sinkoamme ilmaan avaruusraketin, teemme tulivuorien pienoismalleja ja tutkimme niiden purkauksia. Toki myös piirrämme ja maalaamme tutkien värien salaisuuksia. Leirillä nautimme kesäsäästä työskentelemällä sään salliessa myös ulkona.

Kurssin hinta 80 e / hlö. 
minimi 7 ja maksimi 12 osallistujaa

.

2. Pelinteon alkeet  8 – 12 -vuotiaille tai
Pelinteon jatkokurssi: Koodaa oma pakohuonepeli!  10 – 15 -vuotiaille

ma – ke 5.6. – 7.6.2023, alkeet klo 9.30-11.45, jatkokurssi  klo 12.30-14.45
opettaja Tommi Sandberg

Alkeiskurssilla tutustumme tietokonepelien tekemisen perusteisiin Scratch-alustalla. Harjoittelemme pelintekoalustan käyttöä alkeista lähtien, joten kurssi soveltuu aloittelijoille. Opit luomaan ja animoimaan pelihahmoja, taustoja sekä ohjelmoimaan pelin koodilohkoilla. Harjoittelemme myös äänien lisäämistä peliin. Toteutamme alkeiskurssin aikana useita pikkupelejä. Osallistujilla on hyvä olla perustaidot tietokoneen käytöstä, mutta muuten kiinnostus pelintekoa kohtaan riittää.

Pelinteon jatkokurssilla pääset kehittelemään omaa peliprojektia opettajan ohjauksessa. Kurssilla jokainen osallistuja luo oman point-and-click-tyylisen pakohuonevideopelin, jonka maailman osallistuja saa itse suunnitella ja luoda. Opettaja auttaa pelin ideoinnissa, pelitarinan kehittelyssä sekä visuaalisen tyylin hiomisessa. Kurssi soveltuu jo aiemmin Scratch-alustaa käyttäneille.

Kurssin hinta 70 e / hlö, 9 oppituntia 
minimi 7 ja maksimi 10 osallistujaa / ryhmä

.

3. Kuvistanssi -kesäleiri 7 – 12 -vuotiaille
Vihdin kuvataidekoulun ja Tanssiopisto Vinhan yhteistyöleiri

Ma-pe 12. – 16.6. klo 10 – 16
Vihdin kuvataidekoulu ja Työväentalo Rientola, Nummela
opettajat Kuvikselta: Taru Leinonen ja Liisa Pöllänen

Hinta: 150 euroa (sis. lämmin lounas ja materiaalimaksu)

Tule mukaan tanssi- ja kuvataidetta yhdistävälle kesäleirille! Monitaiteisella leirillä kaikki osallistujat pääsevät sekä tanssimaan että tekemään kuvataidetta. Valitse ilmoittautuessa painotukseksesi joko kuvataide tai tanssi. Viikko huipentuu yhteiseen taidenäyttelyyn ja tanssiesitykseen.

Ilmoittautuminen 19.5. mennessä:

Kuvataidepainotuksen ilmoittautuminen: https://vihdinkuvis.eepos.fi/#/forms
Tanssipainotuksen ilmoittautuminen: https://vinha.eepos.fi/#/forms

.

Nuorten ja aikuisten kesäkurssit (yli 12 -vuotiaille)

4. Keramiikan kesäkurssi

la – su 20. – 21.5. klo 12 – 15 sekä ke 7.6. klo 17 – 20 (12 oppituntia)
opettaja Mirva Paastela

Hinta 90 euroa (sisältäen savet, lasitteet ja polton)

Tule tutustumaan keramiikan maailmaan rennosti tehden ja kokeillen. Inspiroidutaan kesän väreistä, kukista ja kasveista. Kurssilla on käytössä vaalea kivitavarasavi, enkopi-maaleja ja erilaisia lasitteita. Ensimmäisellä kerralla opettelemme makkaratekniikkaa ja teemme hedelmävadin tai pienempiä kulhoja. Toisella kerralla otamme haltuun levytekniikan, jolla valmistuu ruukku tai maljakko. Aiempaa kokemusta keramiikkatyöskentelystä ei tarvitse olla, vaan kurssilla opit käsinrakennustekniikoita ja savesta materiaalina. Dreijaa emme käytä tällä kurssilla. Viimeisellä tapaamiskerralla lasitamme raakapoltetut esineet. Käytössä on alilasitevärejä ja lasitteita, joiden käyttöön opastetaan. Valmiit esineet ovat noudettavissa ennen juhannusta.

Ilmoittautuminen päättyy 12.5.2023 klo 12.00.

.

5. Taidegrafiikan kesäkurssi

pe – su 16.6. – 18.6.  pe klo 18 – 21, la & su klo 12 – 15 (12 oppituntia) 
opettaja Kerttu Sallinen

Hinta 90 euroa 

Kurssilla tehdään metalligrafiikkaa pehmeäpohjan ja etsauksen (eli viivasyövytyksen) avulla. Pehmeäpohjan avulla voi painaa esim. kasvien, höyhenten tai kankaan tekstuuria osaksi vedosta. Teoksiin voi lisätä chine-collé taustan tuomaan lisäväriä. Metalligrafiikkaa ei tarvitse osata etukäteen, mutta kuva-aiheita voi miettiä etukäteen ja levylle pehmeäpohjalla painettavaksi tulevia materiaaleja on hyvä ottaa mukaan. Kurssi soveltuu sekä aloittelijoille että jo aiemmin grafiikkaa tehneille.

Ilmoittautuminen päättyy 9.6.2023 klo 12.00.