Kiitos kaikille 30v-juhlaan osallistuneille!

Kiitos kaikille 30v-juhlaan osallistuneille!

Vihdin Kuvataidekoulun 30v-juhlia vietettiin iloisissa tunnelmissa lauantaina 11.11.2017 klo 14-18. Ohjelmaa oli kahdessa paikassa: Kuvataidekoululla ja Työväentalo Rientolassa.

– Vaikka koulu onkin jo lähes aikuisen iässä, pysyy sen mieli lapsenomaisena myös jatkossa, lupasi Vihdin Kuvataidekoulun rehtori Katja Uksila, kolmikymppinen itsekin.


Lauantaille riitti ohjelmaa kahden tuvan verran. Vihdin Kuvataidekoululla oli erilaisia työpajoja ja näyttelyitä, jossa oli koko päiväksi koettavaa niin lapsille kuin aikuisillekin. Oppilaiden itsetehdyt pelikortit ja värityskirjat olivat myös valmistuneet juhlaan. Kehuja keräsi myös vuosijuhlissa nähty nuorten käsikirjoittama, ohjaama, kuvaama ja editoima mykkäelokuva Väinämötär.

Naapurissa Rientolassa sen sijaan vietettiin päivän juhlallisuuksia.

Avauspuheessaan Vihdin Kuvataidekoulun kannatusyhdistyksen puheenjohtaja Varpu-Leena Malmgren kiitti koulun uutta rehtoria Katja Uksilaa kuvataidekoulun näkvyyden lisäämisestä.

– Oppilastyöt ovat saaneet uusia esittelypaikkoja uimahallissa, Kaarikodissa ja Ravintola Casalenissa. Oppilaat ovat tehneet myös näkyvää katutaidetta, kiitti Malmgren puheessaan.

Hän antoi myös suuren kiitoksensa koulun nykyisille ja aiemmille toimijoille, tukijoilleen sekä perheille ja oppilaille toiminnan mahdollistamisesta.

Perheet olivat lähteneet lauantaina juhlille. Vihtiläinen Kirsi Jääskeläinen kertoi, että vanhempi tytär aloitti koulun syksyllä ja menee perjantaisin innokkaasti tunneille.

Jääskeläinen toivoi, että kuvataidekoulu voisi järjestää vaikkapa loma-aikoihin perhekursseja, jotta koko perhe pääsisi viettämään aikaa taiteen tekemisen parissa.

Rehtori Katja Uksila iloitsi hyvin menneestä päivästä. Juhlissa kävi reilut 500 vierasta. Uksila kertoi, että kuvataidekoulu pyrkii elämään ajassa mukana kuitenkin taiteen perinteitä ylläpitäen.

– Digitaalinen kuvataide on tehnyt tuloaan jo jonkin aikaa ja se tulee varmasti jatkumaan. Me haluamme olla mukana kehityksessä. Ja vaikka me vanhemmat tulisimmekin vähän jälkijunassa, koulumme oppilaat eivät. He ovat ajan hermolla, Uksila kertoo.

–Meille on tärkeää vaalia kaikkia kuvataiteen muotoja. Olemme osa taiteen pitkää ja arvokasta historiaa ja tehtävänämme on myös ylläpitää perinteisempää taidetta.

Oppilaat löytävät kyllä Uksilan mukaan sen oman ja oikean taiteen tien. Sitä ei tarvitse kouluun tullessa tietää. Erilaiset työpajat antavat oppilaille mahdollisuuden tutustua taiteen moniin sävyihin.

Juhlassa nimitettiin kuvataidekoululle kaksi kunniajäsentä, Maini Frösén ja Suvi Suikki.

(Vihdin Uutiset 15.11.2017, http://www.vihdinuutiset.fi/artikkeli/580112-vihdin-kuvataidekoulu-on-30-vuotias-oppilaat-ovat-aina-ajan-hermolla)