Kuvataidekoulun koronaohjeet keväällä 2022

Kuvataidekoulun koronaohjeet keväällä 2022

Tunnille vain terveenä

Oppitunneille voi osallistua vain täysin terveenä. Kotiin tulee jäädä matalalla kynnyksellä, mikäli on hengitystie- tai muita koronaan viittaavia oireita (yskä, nuha, kurkku- kipu, kuume, hengenahdistus, lihaskivut, vatsaoireet ja päänsärky). Tunneille ei myöskään voi osallistua karanteenin aikana. Mikäli oppilaalla ilmenee oireita tunnin aikana, oppilas siirretään erilliseen, valvottuun tilaan ja opettaja soittaa huoltajan hakemaan oppilaan kotiin. 

Käsienpesu

Oppilaat pesevät kätensä saippualla luokan vesipisteellä heti luokkaan saapuessaan. Kädet pestään myös tunnilta poistuessa. Yskiessä tai aivastaessa noudatetaan hyvää yskimishygieniaa.

Maskisuositus

Kaikkia kouluikäisiä oppilaita (PO2 -ryhmistä eli 7 -vuotiasta oppilaista alkaen) koskee vahva maskisuositus, mikäli maskille ei ole terveydellistä estettä. Periaatteemme on, että oppilas tuo koululle mukanaan oman maskin.

FFP2-tyypin maskit suojaavat tehokkaammin käyttäjäänsä kuin kirurgiset suu-nenä-suojat.

Turvavälit kuvistunnilla

Oppilaiden työskentelypaikat on luokissa sijoitettu mahdollisimman väljästi. Opettajat muistuttavat turvaväleistä. Sään salliessa suosimme työskentelyä ulkona, joten huomioittehan tämän pukeutumisessa! 

Työskentely ja välineet

Järjestämme työskentelyn ja välineiden käytön siten, että oppilailla on työskentelyn ajan omat henkilökohtaiset välineet. Välineet puhdistetaan ryhmien välissä. Vältämme välineiden siirtelyä kädestä käteen. Yhteiskäytössä olevat välineet, kuten kamerat, näppäimistöt ym. puhdistetaan käyttäjän vaihtuessa. Luokkatilojen kosketuspinnat puhdistetaan huolellisesti ryhmien välissä. 

Tunneille tulee pukeutua vaatteisiin, jotka saavat sotkeutua. Kuvataidekoulu ei voi tarjota oppilaille normaalisti käytössä olevia suojatakkeja. Hyvä työvaate lapselle on esimerkiksi aikuisen vanha kaulus- tai t-paita. Oppilaiden henkilökohtaisia työvaatteita ei voi säilyttää koululla.

Vain kuviksen oppilaat tulevat koulun sisätiloihin

Suosittelemme saattamaan lapset vain koulun pihalle. Sisälle voi saattaa poikkeustapauksissa (esimerkiksi kuvataideleikkikoulu). Saattajalla on velvollisuus käyttää maskia. Ulko-ovilla on käsidesipisteet, joissa saattaja desinfioi kätensä. Pyydämme saapumaan tunneille täsmällisesti, jotta kohtaamiset eri ryhmien välillä voidaan minimoida.