Syventävät opinnot (14-20 v)

Syventävät opinnot (14-20 v)

(Syventävät työpajaopinnot 14-20 v, 3 h/viikko)

Syventävät opinnot ”Kuvataide omaksi” on tarkoitettu 14-20 -vuotiaille. Syventävissä opinnoissa oppilas valitsee itseään kiinnostavan taiteenalan neljästä eri työpajasta. Syventävät työpajat lukuvuonna 2022-2023 ovat: kuvan tekeminen ja havainto, muotoilu ja ympäristö sekä mediataiteet. Opetusta on 3 tuntia viikossa (oppintunti on 45 min). Syventävät opinnot pohjautuvat aikaisempiin perusopintoihin. Kuvallisen kielen peruskäsitteitä opiskellaan edelleen työpajan edustaman kuvataiteen osa-alueen kautta. Oppilas voi opiskella samassa työpajassa kolmen vuoden ajan tai vaihtaa työpajaa vuosittain kiinnostuksensa mukaan.

Syventävien opintojen aikana oppilasta kannustetaan itsenäiseen työskentelyyn painottamalla oman kuvailmaisun löytämisen merkitystä ja tekniikan käyttämistä sen välineenä. Opettajina työpajoissa toimivat ammattitaiteilijat ja kuvataideopettajat.

Työpajoissa oppilaalle pyritään antamaan tarvittavat valmiudet jatkaa kuvallista työskentelyä itsenäisesti opintojen päätyttyä. Syventävissä opinnoissa on mahdollisuus suorittaa arvioitava lopputyö.

nelio3

Kuvan tekeminen ja havainto

Sisältöinä mm. piirustus, maalaus, taidegrafiikka, sarjakuva ja kuvitus. Työpajassa tehdään kuvia monipuolisilla tekniikoilla ja kehitetään omaa havaintokykyä.

2017HeliKarikumpu2

Muotoilu ja ympäristö

Sisältöinä mm. keramiikka, kuvanveisto, arkkitehtuuri ja ympäristötaide. Työpajassa tarkastellaan muotoa ja tehdään kolmiulotteisia teoksia monipuolisilla tekniikoilla.

IMG_2973

Mediataiteet

Sisältöinä mm. valokuvaus, elokuva, animaatio, kuvankäsittely ja editointi. Työpajassa tutustutaan digitaaliseen kuvantekemiseen, valokuvauksen, elokuvan ja animaation kautta. Työpajassa opiskellaan myös valokuvauksen ja elokuvan historiaa itse tekemällä (mm. pimiötyöskentely).

Joulukortti_kettu

Monialainen työpaja

Työpajan sisällöt vaihtelevat vuosittain, eri teemojen ja painotusten mukaan. Monialaisessa työpajassa pääsee kokeilemaan monipuolisesti eri tekniikoita ja tekemään taiteidenvälisiä projekteja.

Nettisivuille_banneri_ehka2

Kehitysvammaisten kokeileva työpaja

Taidetyöpaja kehitysvammaisille ilman ikärajaa. Työpajassa tehdään omaa taiteellista työtä monipuolisilla tekniikoilla.

Opetus: 2h viikossa

Tyopajat

Aikuisten taidekurssi

Lukuvuoden 2022-2023 aikana kurssilaiset tutustuvat kolmeen eri taiteenalaan:
1. Keramiikka pe 26.8. – pe 11.11.2022
2. Akryyli- ja öljyvärimaalaus pe 18.11.2022 – pe 17.2.2023
3. Taidegrafiikka pe 3.3. – pe 12.5.2023