Pelinteon lumo – kuvataidekoulun ja musiikkiopiston yhteiskurssi syyslomalla

Pelinteon lumo – kuvataidekoulun ja musiikkiopiston yhteiskurssi syyslomalla

Aika: ma – to 16.10. – 19.10.2023 klo 9.30 – 15.00, sisältäen lounastauon klo 11.45 – 12.45. 
Paikka: Vihdin kuvataidekoulu, Voimapolku 3, Nummela
Tarkoitettu 10 – 16 -vuotiaille 
Hinta 80 €, hinta sisältää päivittäisen ravintolalounaan
Opettajat: Tommi Sandberg, Jussi-Matti Haavisto 

Vihdin kuvataidekoulu ja Länsi-Uudenmaan musiikkiopisto järjestävät yhteisen pelinteon kurssin. Kurssilla opit luomaan pelihahmoja ja -maailmoja sekä ääniefektejä ja pelimusiikkia. Peli toteutetaan lohkoilla koodaamalla Scratch -alustalla. Kurssille ovat tervetulleita sekä vasta-alkajat että jo aiemmin pelejä tehneet. 

Kurssi toteutetaan osana Pelitaiteen lumo – pelinteon pedagogiikkaa kehittämässä -hanketta, jota rahoittaa Opetushallitus. Hanke jatkuu vuonna 2024 kahdella pelinteon kurssilla: talvilomalla helmikuussa perehdytään Unity-pelimoottoriin ja kesäkuussa toteutetaan lisättyä todellisuutta (AR) tai virtuaalitodellisuutta (VR) hyödyntävä peli. Syksyn 2023 kurssille osallistuneet ovat etusijalla vuoden 2024 kurssien oppilaspaikkoja varattaessa. 

Kurssin sisällöistä ja opettajista:

Tommi Sandberg on kuvataideopettaja, joka on perehtynyt pelintekemiseen sekä AR- ja VR-tekniikoiden hyödyntämiseen taideopetuksessa. Tommi johdattaa osallistujat pelin hahmojen ja muiden visuaalisten elementtien tuottamiseen sekä pelin ohjelmointiin Scratch-ympäristössä. 

Jussi-Matti Haavisto on säveltäjä, joka on mukana pelimusiikkia esittävässä ja tuottavassa Game Music Collectivessa. Jussi-Matin johdolla peleihin suunnitellaan äänimaailma, joka tuo pelin tunnelman uudelle tasolle. Kurssilla opit äänittämään ja muokkaamaan ääniefektejä sekä luomaan omaa pelimusiikkia Garage Band -ohjelmalla. 

Varaa paikkasi kurssille netissä: https://vihdinkuvis.eepos.fi/#/forms

Kurssille ilmoittautumisesta: 

Kurssilla on rajallinen määrä oppilaspaikkoja. Paikat on jaettu kuvataidekoulun ja musiikkiopiston kesken. Oppilaitoksissa kirjoilla olevat oppilaat ovat etusijalla kurssipaikkoihin, mutta ryhmään otetaan myös muita osallistujia jonopaikoilta, mikäli paikkoja on avoinna viikkoa ennen kurssin alkua eli maanantaina 9.10. Osallistuminen ei siten edellytä aiempaa harrastustaustaa kuvataiteessa tai musiikissa.

Kannattaa ilmoittautua heti mukaan ainutlaatuiselle kurssille!