Syyslomakurssit

Keramiikkaa tai Piirustus-Maalausta 7-12 -vuotiaille 16.10.-18.10. klo 10-13

Kuvataidekoulu tarjoaa jälleen luovaa tekemistä syyslomalle.
Lomakuvis-kursseja järjestetään kaksi: yksi maalauspainotuksella ja yksi keramiikkapainotuksella. Maalarit syventyvät lomakuviksessa piirustus- ja maalaustehtäviin Kerttu-open ohjaamina. Keramiikka-ryhmässä savitöitä rakastavat pääsevät uppoutumaan kolmiulotteiseen työskentelyyn Mirva-open opastamina.  Keramiikkapainotuksessakin tehdään kolmiulotteisten juttujen lisäksi piirustusta ja maalausta. 

Opettajat  Keramiikka-painotus  Mirva Paastela,  Piirustus-Maalaus -painotus: Kerttu Sallinen 
Paikka: Vihdin kuvataidekoulu, Voimapolku 3, Nummela 

Kurssin hinta 80 e / hlö.  Myös Kuviksen ulkopuoliset voivat osallistua. 

minimi 7 ja maksimi 12 osallistujaa / ryhmä

Ilmoittautumiset maanantaihin 9.10.2023 klo 12.00 mennessä https://vihdinkuvis.eepos.fi/#/forms

Pelinteon lumo – kuvataidekoulun ja musiikkiopiston yhteiskurssi syyslomalla 10 – 16 -vuotiaille 

Aika: ma – to 16.10. – 19.10.2023 klo 9.30 – 15.00, sisältäen lounastauon klo 11.45 – 12.45

Hinta 80 €, hinta sisältää päivittäisen ravintolalounaan

Opettajat: Tommi Sandberg, Jussi-Matti Haavisto 
Paikka: Vihdin kuvataidekoulu, Voimapolku 3, Nummela 

maksimi 12 osallistujaa  Ilmoittautumiset maanantaihin 9.10.2023 klo 12.00 mennessä https://vihdinkuvis.eepos.fi/#/forms

Kiinnostaako pelien, pelimusiikin tai ääniefektien tekeminen?

Nyt on mahdollisuus oppia monipuolisesti pelintekoa!

Vihdin kuvataidekoulu ja Länsi-Uudenmaan musiikkiopisto järjestävät yhteisen pelinteon kurssin. Kurssilla opit luomaan pelihahmoja ja -maailmoja sekä ääniefektejä ja pelimusiikkia. Peli toteutetaan lohkoilla koodaamalla Scratch -alustalla. Kurssille ovat tervetulleita sekä vasta-alkajat että jo aiemmin pelejä tehneet. 

Kurssi toteutetaan osana Pelitaiteen lumo – pelinteon pedagogiikkaa kehittämässä -hanketta, jota rahoittaa Opetushallitus. Hanke jatkuu vuonna 2024 kahdella pelinteon kurssilla: talvilomalla helmikuussa perehdytään Unity-pelimoottoriin ja kesäkuussa toteutetaan lisättyä todellisuutta (AR) tai virtuaalitodellisuutta (VR) hyödyntävä peli. Syksyn 2023 kurssille osallistuneet ovat etusijalla vuoden 2024 kurssien oppilaspaikkoja varattaessa

Kurssin sisällöistä:

Tommi Sandberg on kuvataideopettaja, joka on perehtynyt pelintekemiseen sekä AR- ja VR-tekniikoiden hyödyntämiseen taideopetuksessa. Tommi johdattaa osallistujat pelin hahmojen ja muiden visuaalisten elementtien tuottamiseen sekä pelin ohjelmointiin Scratch-ympäristössä. 

Jussi-Matti Haavisto on säveltäjä, joka on mukana pelimusiikkia esittävässä ja tuottavassa Game Music Collectivessa. Jussi-Matin johdolla peleihin suunnitellaan äänimaailma, joka tuo pelin tunnelman uudelle tasolle. Kurssilla opit äänittämään ja muokkaamaan ääniefektejä sekä luomaan omaa pelimusiikkia Garage Band -ohjelmalla. 

Kurssille ilmoittautumisesta: 

Kurssilla on rajallinen määrä oppilaspaikkoja. Paikat on jaettu kuvataidekoulun ja musiikkiopiston kesken. Oppilaitoksissa kirjoilla olevat oppilaat ovat etusijalla kurssipaikkoihin, mutta ryhmään otetaan myös muita osallistujia jonopaikoilta, mikäli paikkoja on avoinna viikkoa ennen kurssin alkua eli maanantaina 9.10. Osallistuminen ei siten edellytä aiempaa harrastustaustaa kuvataiteessa tai musiikissa.