Uuden rehtorin tervehdys ja kuviskoulun koronaohjeet

Uuden rehtorin tervehdys ja kuviskoulun koronaohjeet

Kuvataidekoulun uutena rehtorina odotan innolla tulevaa viikkoa, kun opetus lähtee käyntiin ja saan kohdata koulun oppilaita. Paluu lähiopetukseen ja taiteen tekemiseen yhdessä tuntuu ihanalta. Koulu on huolella valmistautunut uuteen arkeen, jossa hygieniaan ja turvallisuuteen kiinnitetään monin tavoin erityistä huomiota. Onnistuminen koronaviruksen leviämisen ehkäisyssä edellyttää kaikkien panosta ja sitoutumista yhteisiin ohjeisiin. Pidetään huolta toisistamme!

Liisa Pöllänen
Rehtori
Vihdin Kuvataidekoulu

Uusi lukuvuosi alkaa – tervetuloa kuviskouluun!

Vihdin Kuvataidekoulun lukuvuosi 2020-2021 alkaa maanantaina 17.8. lähiopetuksessa. On hienoa kohdata jälleen vanhat oppilaat ja toivottaa samalla myös uudet kuvislaiset tervetulleiksi! Olemme koululla varautuneet monin tavoin turvallisen oppimisympäristön luomiseen erityisesti koronaviruksen leviämisen ehkäisemisen kannalta seuraten OPH:n ja THL:n suosituksia. Koulun opettajat kiinnittävät erityistä huomiota hygieniaan ja turvavälien ylläpitämiseen. Turvalliset käytännöt vaativat kuitenkin kaikkien kuvislaisten – niin opettajien, oppilaiden kuin huoltajienkin – yhteispeliä. Lue tästä ohjeet käytännöistä, joita koululla noudatamme!

Osallistuminen oppitunneille

Oppitunneille voi osallistua vain täysin terveenä. Kotiin tulee jäädä matalalla kynnyksellä, mikäli on hengitystie- tai muita koronaan viittaavia oireita (yskä, nuha, kurkku- kipu, kuume, hengenahdistus, lihaskivut, vatsaoireet ja päänsärky). Tunneille ei myöskään voi osallistua kahden viikon aikana sen jälkeen, jos on matkaillut karanteenisuosituksen piiriin kuuluvassa maassa. Mikäli oppilaalla ilmenee oireita tunnin aikana, oppilas siirretään erilliseen, valvottuun tilaan ja opettaja soittaa huoltajan hakemaan oppilaan kotiin. 

Suosittelemme saattamaan lapset vain koulun pihalle, jossa opettaja on ensimmäisellä kerralla vastassa. Sisälle voi saattaa poikkeustapauksissa (esimerkiksi kuvataideleikkikoulu ja kokeileva työpaja). Ulko-ovilla on käsidesipisteet, joissa saattaja desinfioi kätensä. Oppilaat pesevät kätensä saippualla luokan vesipisteellä heti luokkaan saapuessaan. Käsiä pestään lisäksi saippualla ennen taukoa, tauon jälkeen ja tunnilta poistuttaessa. 

Pidämme yllä turvavälejä sekä tunneilla että taukojen aikana. Oppilaat voivat myös halutessaan käyttää omaa maskia. Sään salliessa suosimme työskentelyä ulkona, joten huomioittehan tämän pukeutumisessa! Noudatamme hyvää yskimishygieniaa eli aivastamme ja yskimme paperiin tai hihaan ja pesemme kädet sen jälkeen. Opettaja muistuttaa oppitunneilla turvallisista käytännöistä. Tarvittaessa porrastamme tauot ryhmien välisten kohtaamisten välttämiseksi. 

Työskentely ja välineet

Järjestämme työskentelyn ja välineiden käytön siten, että oppilailla on työskentelyn ajan omat henkilökohtaiset välineet. Välineet puhdistetaan huolellisesti ryhmien välissä. Vältämme välineiden siirtelyä kädestä käteen. Yhteiskäytössä olevat välineet, kuten kamerat, näppäimistöt ym. puhdistamme huolellisesti ennen käyttöä. Luokkatilojen kosketuspinnat puhdistetaan huolellisesti ryhmien välissä. 

Koronavirustilanteen vuoksi kuvataidekoulu ei voi tällä hetkellä tarjota oppilaille suojavaatteita. Tunneille tulee pukeutua vaatteisiin, jotka saavat sotkeutua. Hyvä työvaate lapselle on esimerkiksi aikuisen vanha kaulus- tai t-paita. Oppilaiden henkilökohtaisia työvaatteita ei voi säilyttää koululla.

Kuvataidekoulu haluaa huomioida toiminnassaan erityisesti riskiryhmäläiset. Siksi tarjoamme mahdollisuuden osallistua opetukseen myös etänä. Ota yhteyttä koululle, mikäli haluat lisätietoa etäosallistumisesta! 

Tervetuloa nauttimaan ja oppimaan taiteen tekemisestä – nähdään pian!