Vihdin kuvataidekoulun koronaohjeet syksyllä 2021

Vihdin kuvataidekoulun koronaohjeet syksyllä 2021

19.8.2021

Vihdin Kuvataidekoulun lukuvuosi 2021-2022 alkaa maanantaina 23.8. lähiopetuksessa. Toivotamme lämpimästi tervetulleiksi niin vanhat kuin uudetkin kuvisoppilaat!

Kuvataidekoulun arki jatkuu uuden normaalin mukaisena turvallisia toimintatapoja ylläpitäen. Kuvataidetunneilla ylläpidetään koronan leviämistä ehkäiseviä toimia ja seurataan aktiivisesti OPH:n ja THL:n suosituksia kouluille. Opettajat muistuttavat oppilaita käsien pesuista ja muista turvallisista käytännöistä. Tärkeimmät koronatoimet on koottu tähän tiedotteeseen.

Tunnille vain terveenä

Oppitunneille voi osallistua vain täysin terveenä. Kotiin tulee jäädä matalalla kynnyksellä, mikäli on hengitystie- tai muita koronaan viittaavia oireita (yskä, nuha, kurkku- kipu, kuume, hengenahdistus, lihaskivut, vatsaoireet ja päänsärky). Tunneille ei myöskään voi osallistua karanteenin aikana, esimerkiksi kahden viikon aikana sen jälkeen, jos on matkaillut karanteenisuosituksen piiriin kuuluvassa maassa. Mikäli oppilaalla ilmenee oireita tunnin aikana, oppilas siirretään erilliseen, valvottuun tilaan ja opettaja soittaa huoltajan hakemaan oppilaan kotiin. 

Käsienpesut

Oppilaat pesevät kätensä saippualla luokan vesipisteellä heti luokkaan saapuessaan. Käsiä pestään lisäksi saippualla ennen taukoa, tauon jälkeen ja tunnilta poistuttaessa. Yskiessä tai aivastaessa käytetään paperia tai yskitään hihaan ja pestään kädet yskimisen jälkeen. 

Maskisuositus

Yli 12 -vuotiaiden oppilaiden edellytetään käyttävän maskia, mikäli maskille ei ole terveydellistä estettä. Myös tätä nuoremmille oppilaille suositellaan maskin käyttöä, mutta huoltajat arvioivat itse lapsen kykyä käyttää maskia. FFP2-tyypin maskit suojaavat tehokkaammin käyttäjäänsä kuin kirurgiset suu-nenä-suojat. Oppilaat tuovat omat maskit.

Turvavälit kuvistunnilla

Oppilaiden työskentelypaikat on luokissa sijoitettu mahdollisimman väljästi. Opettajat muistuttavat turvaväleistä sekä tunneilla että taukojen aikana. Sään salliessa suosimme työskentelyä ulkona, joten huomioittehan tämän pukeutumisessa! Porrastamme ryhmien tauot oppilaiden välisten kohtaamisten välttämiseksi. 

Työskentely ja välineet

Järjestämme työskentelyn ja välineiden käytön siten, että oppilailla on työskentelyn ajan omat henkilökohtaiset välineet. Välineet puhdistetaan ryhmien välissä. Vältämme välineiden siirtelyä kädestä käteen. Yhteiskäytössä olevat välineet, kuten kamerat, näppäimistöt ym. puhdistetaan käyttäjän vaihtuessa. Luokkatilojen kosketuspinnat puhdistetaan huolellisesti ryhmien välissä. 

Tunneille tulee pukeutua vaatteisiin, jotka saavat sotkeutua. Kuvataidekoulu ei voi tarjota oppilaille normaalisti käytössä olevia suojatakkeja. Hyvä työvaate lapselle on esimerkiksi aikuisen vanha kaulus- tai t-paita. Oppilaiden henkilökohtaisia työvaatteita ei voi säilyttää koululla.

Vain kuviksen oppilaat tulevat koulun sisätiloihin

Suosittelemme saattamaan lapset vain koulun pihalle, jossa opettaja on ensimmäisellä kerralla vastassa. Sisälle voi saattaa poikkeustapauksissa (esimerkiksi kuvataideleikkikoulu ja kokeileva työpaja). Saattajalla on velvollisuus käyttää maskia. Ulko-ovilla on käsidesipisteet, joissa saattaja desinfioi kätensä. Pyydämme saapumaan tunneille täsmällisesti, jotta kohtaamiset eri ryhmien välillä voidaan minimoida.

Me kuvataidekoululla odotamme jo talon täyttyvän oppilaiden iloisista äänistä. Tervetuloa – nähdään pian!